Danas izložba „Čarolija niti“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu danas će biti otvorena Osma izložba ručnih radova „Čarolija niti“, na kojoj će se do 6. marta predstaviti 25 stvaralaca i ljubitelja narodne kulture i umjetnosti.

Na izložbi pod motom „Kreativnost bez granica“, biće izložene ženske rukotvorine i predstavljeni muški majstorluci koji su, bez obzira na sve modne trendove, opstali do danas.

Etnolog Branko Pjević rekao je Srni da je interesovanje za učešće u izložbi „Čarolija niti“, svake godine sve veće, dodajući da će, osim izlagača iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, svoje radove predstaviti i gosti iz Mokrog, Trnova, te nekoliko izlagača iz Federacije BiH.

„Svi ručni radovi i kreacije, simbol su kulturnog, socijalnog i ekonomskog statusa našeg čovjeka, simbol nacionalnog identiteta, funkcionalnosti, umijeća i ljubavi prema lijepom, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti“, rekao je Pjević.

On je naveo da će, za razliku od prethodnih godina kada su dodjeljivane nagrade, svi izlagači dobiti jabuku kao simbol ljubavi.

Izložbu, koja ima i prodajni karakter, organizuje Matična biblioteka u Istočnom Sarajevu u saradnji sa etnologom Brankom Pjevićem, a njeno zvanično otvaranje zakazano je u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare