Dan Vojske Republike Srpske – jedan od najznačajnijih datuma

1

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić čestitali su 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske, navodeći da su hrabri borci dali nemjerljiv doprinos u odbrani srpskog naroda u BiH i očuvanju Srpske, zbog čega je ovo jedan od najznačajnijih datuma u novijoj srpskoj istoriji.

U čestitki je istaknuto da je ovo i dan koji treba da iznova podsjeti na obavezu društva prema demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca, odnosno na dodatne napore u obezbjeđivanju boljeg statusa za ove kategorije stanovništva, saopšteno je iz Gradske uprave.

„U ime Gradske uprave Istočno Sarajevo i naših građana, čestitamo Dan Vojske Republike Srpske“, ističe se u čestitki komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima i vojnicima, sa željom da nastave da baštine slavnu tradiciju Vojske Republike Srpske i čuvaju uspomenu na heroje koji su utkali svoje živote u temelje Srpske.

Skupština srpskog naroda u BiH, na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine, donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Vojska je bila glavna snaga u odbrani Srpske i postojala je do 1. januara 2006. godine, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo je 23.731 borac Vojske Republike Srpske. NJeno vojno nasljeđe i identitet njeguje Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Vidim da sve znate o Vojsci Republike Srpske,i da su hrabri borci dali nemerljiv doprinos u odbrani srpskog naroda u BiH u ocuvanju Srpske, Ali ste ono najbitnije zaboravili ili neznate koliki je boracki dodatak godisnji i mijesecni,ili vas nije ni briga da su vasa primanja prevelika ,ukoliko bi gledali vas doprinos u ocuvanju Srpske! Nekada su borci bili glavna tema,ali danas od njih niko gori nema!