Dan kineske književnosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Katedra za sinologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovali su danas promociju Dana kineske književnosti, koji je posvećen Mo Jenu, kineskom književniku i dobitniku Nobelove nagrade 2012. godine.
O književnoj poetici Mo Jena govorili su profesor sa Katedre za sinologiju Bojana Pavlović i student kineskog jezika Doroteja Klačar, a publika je imala priliku da čuje i odlomke iz knjige na kineskom i srpskom jeziku.

Matična biblioteka danas je promovisala audio-izdanje knjige „Promjena“ Mo Jena, koje je snimljeno u studiju ove biblioteke.

„Knjiga `Promjena` je lična priča o tome kako se Kina mijenjala. Iza svih tih promjena stoji divna pozitivna priča puna nade u vezi sa naglim privrednim usponom Kine i svim društvenim promjenama“, navela je Pavlovićeva.

Bibliotekar u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo Slađana Bratić kaže da je u proteklih godinu dana uspostavljena dobra saradnja sa Katedrom za kineski i engleski jezik Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te da su zajedno ogranizovali i obogatili kulturni sadržaj.

„Kako bi povećali fond audio-izdanja knjiga odlučili smo da osposobimo naš dio studija, a prva knjiga koju smo snimili je `Promjena`“, rekla je Bratićeva i dodala da je Matična biblioteka do sada snimila oko 20 audio-izdanja knjiga u drugim studijima.

Ona je najavila da će od ove godine biti obogaćen i fond knjiga u audio-izdanju Odjeljenja za slijepa i slabovida lica.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare