Dajte mi hljeba ništa više ne tražim!

0

VIŠEGRAD – Višegradsko naselje Dušće mali je dom dvočlane porodice Karaman. Otac Slobodan i njegova ćerka Jelena u neuslovnoj prostoriji, provode besane noći i neizvjesne dane. Demobilisani sam borac VRS, naspustio sam svoje ognjište poslije Dejtona i naselio sam se u Višegradu nadajući se boljoj perspektivi, ali nažalost stvarnost postaje veoma crna.

Radeći kao portir u Tekstilnoj industriji ALHOS u Višegradu, stiče dobar status, ali zbog pada posla i nerazjašnjenje situacije 16.05.2010. god Slobodanu se uručuje otkaz, gdje počinju njegove velike patnje.

Naravno kao i svaki dobar domaćin traži bilo kakav posao, ali nažalost ne uspijeva.

Uz svu tu patnju dolazi do teškog zdravstvenog stanja Slobodana, takođe i njegove ćerke Jelene.

Citiramo Slobodanovo Pismo koje nam je lično dostavio:

„Tražio sam bilo kakav posao, ali samo su preda mnom zatvorena vrata. Sestra mi je pomagala dok je mogla, ali je i ona sada penzioner pa mi ne može pomagati od svoje male penzije.

U teškom sam fizičkom i psihičkom stanju, jer od gladi više ne mogu ništa da radim. Obraćao sam se nadležnim institucijama ali ni tu nisu mogli da mi pomognu. Za zimu nemam ogrijeva i strahujem za svoju ćerku koja je jedina svijetla tačka u svemu ovome. U bezizlaznoj sam situaciji pa čak pomišlajm i na samoubistvo.

Nemam kome više da se obratim, pa zato ovim putem pozivam Humani narod da mi pomogne da preprodim ovu zimu i bar hljeba da se najedem ko čovjek.

Znam da je sav narod u krizi, ali ljudi pomozite krajnje je vrijeme.“

Kontakt telefon: 058/621-694  – Slobodan Karaman

(www.visegrad24.info)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare