Cvijanovićeva odlikovala ruskog doktora Vladimira Moisejenka

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je danas u Banjaluci počasnog doktora Rusije Vladimira Moisejenka ordenom časti sa zlatnim zracima za edukaciju i unapređenje saradnje zdravstvenog sistema Srpske sa medicinskim ustavnovama iz Rusije, čime se doprinosi afirmaciji i jačanju ugleda Republike Srpske.

Moisejenko je odlikovan i za priznat dugogodšnji rad i lične rezultate u zdravstvu, kao i zbog velikog doprinosa u pružanju zdravstvenih usluga, liječenju pacijenata i pružanju podrške u istraživanju i edukaciji.

Cvijanovićeva je izrazila zahvalanost Moisejenku za unapređenju saradnje zdravstvenog sektora Republike Srpske i Rusije, te Onkocentra iz Sankt Peterburga i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske /UKC/, koja je, kako je istakla, u duhu sveopšte saradnje koju njeguju dva naroda.

„Veliko je zadovoljstvo što sam visoko priznanje Republike Srpske uručila uvaženom profesoru kao znak zahvalnosti za njegov doprinos u saradnji UKC-a i Onkološkog centra iz Sankt Peterburga“, rekla je novinarima Cvijanovićeva nakon prijema za delegaciju ljekara iz Sankt Peterburga.

Ona je zahvalila eminentnim stručnjacima iz Sankt Peterburga za dolazak u Republiku Srpsku, te predanosti i želji da podijele vrhunska znanja i iskustva, kao i rukovodstvu UKC-a na inicijativama za dodatne edukacije i usavršavanje domaćih kadrova.

„Nastavićemo plodonosnu saradnju koja je korisna za građane Republike Srpske, odnosno pacijente i zdravstvene radnike. Republika Srpska je pokazala gostoprimstvo, a sve ovo je dobra osnova za dalju saradnju“, dodala je Cvijanovićeva.

Moisejenko je naglasio da Onkocentar iz Sankt Peterburga i UKC nekolio godina imaju prijateljsku vezu.

„Saradnja se sastoji od razmjene stručnjaka, razmatranja zdravtvenog stanja pacijenata i proučavanju novih tehnologija. Osim toga, razmatrali smo mogućnosti i preživljavanja u uslovima virusa korona. Naše pacijente i radnike moramo zaštititi od ovog virusa, a suočavamo se i sa teškim odlukama koje se tiču pacijenata koji su preležali virus korona“, rekao je Moisejenko.

On kaže da su profesionalni i ljudski odnosi Onkocentra iz Sankt Peterburga i UKC-a veoma korisni, a za dobrobit pacijenata.

Prijemu i uručivanju odlikovanja prisustvovao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, te predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments