Cvijanovićeva obišla rekonstruisani most koji spaja Srpsku i Srbiju

0

ZVORNIK – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović tokom današnje posjete Zvorniku obišla je i rekonstruisani Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

U rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića Vlada Srbije uložila je oko 600.000 evra, a grad Zvornik oko 750.000 KM.

Prema projektnoj dokumentaciji, rekonstrukcijom je obuhvaćeno pjeskarenje metalne konstrukcije, zamjena dotrajalih dijelova, sanacija nosivog kamenog stuba, farbanje, te postavljanje gazećeg sloja.

Most, koje je izgrađen krajem 1929. godine, a u saobraćaj je pustio kralj Aleksandar Prvi Karađorđević 12. januara 1930. godine, dug je 150 metara, a širok 7,2 metra.

Most je građen sredstvima kralja Aleksandra i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije.

Predsjednik Srpske prethodno je obišla radove na rekonstrukciji Doma zdravlja i rekonstrukciji i izgradnji novog bloka Opšte bolice, kao i novoizgrađeni košarkaški teren u zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

Tokom obilaska novoizgrađenog sportskog terena, Cvijanovićeva se družila sa košarkaškim nadama Zvornika koji se pripremaju za prvu revijalnu utakmicu na novootvorenom igralištu.

Vlada Srbije donirala je 500.000 evra za rekonstrukciju Doma zdravlja Zvornik na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza Srpske i Srbije, dok je za ovu namjenu grad Zvornik izdvojio preostalih 295.000 KM.

Rekonstrukcija Doma zdravlja podrazumijeva „utopljavanje zgrade“, zamjenu unutrašnje i fasadne stolarije, izradu termoizolacije i fasade, spuštanje plafona, nove instalacije, a biće urađeno i ono što se u toku radova bude pojavilo kao interventno.

Za izgradnju i opremanje novog objekta, te rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje postojećeg objekta Opšte bolnice u Zvorniku biće izdvojeno oko 29 miliona KM, od čega oko 19 miliona KM za nabavku medicinske i nemedicinske opreme.

Oko 10 miliona KM koštaće građevinski radovi koji obuhvataju izgradnju novog bloka bolnice, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg dijela bolnice, izgradnju parking-galerije, kao i uređenje okolnog prostora.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole „Sveti Sava“.

Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare