Cvijanovićeva i Micotakis o potrebi jačanja ekonomske saradnje

0

ATINA – Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Grčke Kirijakos Micotakis danas su na sastanku u Atini istakli potrebu jačanja ekonomske saradnje, uz akcenat na oblast energetike.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na predstojeće zasijedanje Evropskog savjeta na kojem će biti razmatrano dodjeljivanje kandidatskog statusa za BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva izrazila je očekivanje da će BiH za nekoliko dana postati kandidat za članstvo u EU, zahvalivši Grčkoj za kontinuiranu podršku evropskoj perspektivi svih zemlja zapadnog Balkana.

Cvijanovićeva je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši nadu da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti.

Na sastanku je konstatovano da BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja, te da dobri bilateralni odnosi treba da budu temelj daljeg unapređenja svih drugih vidova saradnje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare