Cvijanović: Rusija zauzima drugo mjesto među stranim investitorima, ima prostora za proširenje saradnje

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Rusija veoma važan partner za Srpsku i da zauzima drugo mjesto među stranim investitorima, ali da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje u raznim oblastima.

„Istovremeno, naša trgovina je još na niskom nivou i u ovoj oblasti možemo razvijati naše odnose. Postoji veliki potencijal za proširenje naših ekonomskih odnosa i na tome moramo raditi. Istovremeno, naša bilateralna saradnja se razvija i u oblasti kulture, zdravstvene zaštite… koja ranije nije postojala. Veoma sam zadovoljan što su naši univerziteti uspostavili saradnju. Generalno, sve se kreće eksponencijalno, kako bi i trebalo da bude“, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je u intervjuu za ruski servis RT istakla da je u poslijeratnom periodu Rusija postala jedan od najvećih investitora i ušla u proces privatizacije naftne industrije.

„Ovaj korak je mnogo značio za Republiku Srpsku kako finansijski, tako i u smislu modernizacije samih rafinerija. Vidim mnogo mogućnosti za proširenje naše saradnje i ubijeđena sam da za to postoji dobra volja sa obje strane. Postoje mogućnosti da ta saradnja bude proširena u mnogim oblastima poput infrastrukture, transportnog sistema, poljoprivrede, šumarstva, a posebno energetike, gdje Republika Srpska može ponuditi ogromne investicione mogućnosti“, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da želi da Republika Srpska djeluje racionalno, realno i razumno, shvatajući ko joj je pravi partner, a ko nije i na koga može računati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare