Cvijanović: Pale su srce života Republike Srpske

5

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su Pale srce života Republike Srpske.

„Veliko mi je zadovoljstvo što danas na Palama mogu da vidim rezultate rada načelnika Opštine /Boška Jugovića/ i njegove administracije. Ono što je važno jeste da je opštinski budžet stabilan i da opština stabilno funkcioniše, te da imamo stabilnost i u okviru lokalnog parlamenta“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je sve to zajedno, uz podršku Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija, doprinijelo da stanovnici Pala danas žive u jednom sasvim drugačijem ambijentu i svi koji ovdje dolaze sa strane mogu da vide te promjene nabolje.

„Mi smo zadovoljni razvojem Pala jer je ovdje srce života Republike Srpske i veoma je važno da stanovnici ove lokalne zajednice dobiju sve ono što im je potrebno. Vidjeli smo danas da se ovdje intenzivno gradi novi objekat vrtića, i tu ćemo zajedno kroz sredstva lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i sredstava predsjednika Republike intervenisati i završiti taj objekat na radost naših roditelja i mališana na Palama“, poručila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, na Palama će biti nastavljene aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi infrastrukturnih objekata, uključujući i Dom zdravlja, kao i ostale kapacitete koje je neophodno renovirati.

Ona je ponovila da je od izuzetne važnosti saradnja lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske.

„Ja sam ponosna na tu vezu koju imamo ovdje sa lokalnim vlastima i upravo zahvaljujući vezi i saradnji Republike i lokalne zajednice uspjeli smo toliko toga da uradimo“, rekla je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo činjenicom da na Palama postoje razvojni planovi za naredni period, ističući da je to posebno raduje.

„Raduje me činjenica da je i opština Pale, kao i ostale lokalne zajednice i u vrijeme epidemije virusa korona dobila pomoć i podršku Vlade Republike Srpske. Zahvaljujući tome obezbijeđeno je normalno i stabilno funkcionisanje opštinskog budžeta“, navela je ona.

Predsjednik Republike je konstatovala da vizija razvoja Pala postoji i potvrdila da će nastaviti da podržava tu viziju, kao i sve dobre projekte planirane za naredni period, a koji se odnose na lokalnu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, kao i ulaganje u vaspitno-obrazovne i kulturne institucije.

„Podrška Vlade i mene lično neće izostati, biće i dalje prisutna na Palama“, poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike razgovarala je danas sa rukovodstvom ove lokalne zajednice na čelu sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem o realizaciji razvojnih projekata i izgradnji lokalne infrastrukture.

Nakon sastanka, Cvijanovićeva je obišla radove na izgradnji nove zgrade vrtića i sanacije zgrade Doma zdravlja Pale.

Prilikom obilaska radova na izgradnji nove zgrade vrtića, predsjednik Republike družila se sa mališanima obdaništa „Bubamara“ koji su joj tom prilikom poklonili buket cvijeća.

Puna podrška Vlade i predsjednika Srpske


Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je poruka današnjeg susreta sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da Srpska, Vlada Srpske i sve njene institucije čvrsto stoje iza lokalnih zajednica i da se u narednom periodu očekuje puna podrška u realizaciji planiranih projekata na području ove lokalne zajednice.

Jugović je rekao novinarima da je tokom posjete predsjednika Srpske Palama razgovarano o realizaciji investicionih projekata koje opština sprovodi, kao i o uticaju epidemije virusa korona na punjenje budžeta opštine i realizaciju svih segmenata poslovanja opštine, počevši od subvencija, podsticaja, stipendija, pronatalitetne politike.

„U svakom slučaju možemo biti zadovoljni“, naveo je Jugović.

On je rekao da u narednom periodu na području opštine Pale treba da budu realizovani projekti koji su već potpisani, dodajući da je jedina mana trenutno nedostatak investitora i njihova velika zauzetost na prostoru Sarajevsko-romanijske regije.

Jugović je istakao da se može očekivati da svi projekti budu realizovani na vrijeme.

On je rekao da je Cvijanovićeva posjetila i vrtić „Bubamara“, gdje se gradi dodatni objekat koji treba da primi oko 120 djece.

Jugović je naglasio da je i to dokaz da opština Pale ide naprijed, kao i da je ove godine upisano više 20 osnovaca.

„Sve to pokazuje da se opština Pale razvija i raste i kao načelnik sam ponosan na to. Djeca su naša radost, naša budućnost i nada Republike Srpske“, rekao je Jugović, koji je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za posjetu.

Cvijanovićeva je danas posjetila i Doma zdravlja Pale, gdje je u toku sanacija zgrade.

Jugović: Cvijanovićeva obećala pomoć u opremanju vrtića

Direktor vrtića „Bubamara“ na Palama Vanja Jugović izjavila je danas da je od predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović dobila obećanje da će pomoći opremanje novog objekta vrtića koji je u izgradnji.

Ona je navela da ima i obećanje Vlade Srpske da će obezbijediti oko 250.000 KM za sređivanje prilaznog puta i prostora oko ove ustanove.

Jugovićeva je rekla novinarima da im je velika čast što su danas ugostili predsjednika Republike Srpske i to tokom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Ona je istakla da će vrtić „Bubamara“ biti proširen za oko 550 metara kvadratnih i da bi u novi objekat trebalo da bude smješteno od 120 do 130 mališana uzrasta od šest mjeseci do šest godina.

„Ovo je olakšanje i za roditelje koji godinama čekaju da se njihovo dijete upiše u našu ustanovu“, rekla je Jugovićeva.

Ona je izrazila nadu da će izgradnja novog objekta biti završena do kraja novembra i da će tada moći da prime više od 300 djece, što će ih svrstati u jednu od najvećih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Jugovićeva je podsjetila da je ukupna vrijednost radova na izgradnji objekta vrtića 650.000 KM i da je sredstva obezbijedila opština Pale.

Ona je navela da su do ove godine u vrtiću imali 184 djece, te da je usljed epidemije virusa korona smanjen njihov broj u grupama.

Jugovićeva kaže da je od 1. oktobra na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo povećan broj mališana u grupi na 25, što opet nije puni kapacitet.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

‘ma kako da ne! Ima obraza da kaže da su Pale srce života RS? Sve što su mogli, ona i njen ŠEF, preselili su sa Pala i tako ih kaznile što je baš ovdje institucionalno stvorena R. Srpska. Evo sad je u Palama i njihova vlast pa šta je urađeno u posljednje 4 godine? Duplo NIŠTA, ama baš ništa. Nikad veća stagnacija Pala nego u posljednje četiri godine… Obilaze proširenje obdaništa i stavljanje fasade na dom zdravlja??? i to je napredak ove vlasti. Daće vlada RS cijelih 200.000KM za ove kapitalne investicije, koje poniženje!

Zašto, na primjer, ne vrate Rektorat i ne grade njegovu zgradu u Palama, kao i mnoge druge institucije koje su nasilno preselili. Doduše to ni naš vrli Načelnik ne traži, jer on od Pala stvara pravu zaostalu provinciju
Lako im je sa nama beka.ima koje šišaju kako hoće!

VELIKO MI JE ZADOVOLJSTVO da smo STABILNI, da imamo STABILNOST i da STABILNO funkcionišemo. RADUJE ME ČINJENICA DA JE realizacija budžeta u prvih 6 mjeseci ČAK 35%, da nije tako vjerovatno me ne bi radovala i nebi bili stabilni niti bi imali stabilnost.

Kcemu ovoliki jed- imali ste 20 godina rukovostvo po vasoj mjeri, vlada i sve institucije bile smjestene na Palama…. sada kriva Zeljka Cvijanovic i Jugovic za vasu nasposobnost.
Hajte, molim vas.

Ko to mi, i ko je za one prije rekado da su bili dobri. Ovi su došli jer su oni prethodni bili loši, a ovi ispadoše još gori. Nije da ništa ne valja i da je sve crno, al nemojte nas praviti idiotima da je sve bajno, sjajno i STABILO. Niko više ne šupljira ko gore pomenuta gospođa, u svakom obraćanju vrti iste fraze, priča po sat vremena a ništa ne kaže.

Haha jao jao… Pale su jedno zabetonirano leglo mafijaša, korumpiranih političara i zatucanih građana. To bi bio adekvatniji naslov.