Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale podijelila je 120 paketića mališanima iz socijalno ugroženih porodica povodom pravoslavne Nove godine, u okviru akcije „Paketić za ljepši osmijeh“.

U Kulturnom centru Pale organizovana je podjela paketića mališanima čija su imena bila na spisku Centra za socijalni rad.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je novinarima da je ovo sedma akcija, te da su donacije prikupljane u tržnim centrima „Tom“, „Best“ i „Onogošt“.

„Naši sugrađani iz godine u godinu ostavljaju priloge – slatkiše, igračke i novčana sredstva. Kada to prikupimo, prema spisku Centra za socijalni rad Pale, pripremimo paktiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica, porodica gdje roditelji ne rade, bolesnu djecu i djecu koja primaju doplatak“, navela je Petrovićeva.

Ona je dodala da su u kasicama koje su bile postavljene pored punktova u tržnim centrima sakupili 700 KM, koje su iskoristili da dokupe slatkiše i igračke kako bi svaki paketić bio identičan.

Petrovićeva je rekla da paketiće dijele pred pravoslavnu Novu godinu, da bi djecu učili od malih nogu da taj praznik dolazi nakon Božića.

Ona je podsjetila da je pred najradosniji hrišćanski praznik – Božić, podijeljeno 80 paketa hrane socijalno ugroženim prodicama, u saradnji sa „Vitinkom“ iz Kozluka, koja je obezbijedila deset paketa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments