Црвени крст одржао предавање првачићима

0

МИЛИЋИ – Представници Црвеног крста општине Милићи данас су, поводом Нед‌јеље д‌јетета, првачићима Основне школе „Алекса Јакшић“ одржали предавање о д‌јечијим правима и упознали их о раду те организације.

Секретар општинског Црвеног крста Јована Петковић изјавила је новинарима да је ова манифестација прилика да се више пажње посвети д‌јеци и да им се приближи рад Црвеног крста.

„Ђеци смо подијелили промотивни материјал и бојанке и упознали их о раду Црвеног крста“, навела је она и истакла да су д‌јеца будућност и да у њих треба улагати.

Петковићева је напоменула да је Црвени крст Републике Српске поводом Нед‌јеље д‌јетета урадио летак и плакат са д‌јечијим правима који је истакнут на одређеним мјестима у граду.

Она је рекла да милићки Црвени крст организује многе активности уз помоћ волонтера који у школама организују предавања о разним темама, те додала да ће волонтерка Црвеног крста Љубица Савић сутра од 12.00 часова одржати предавање о болести зависности за ученике седмих разреда.

Нед‌јеља д‌јетета биће завршена сутра д‌јечијим маскенбалом на љетној позорници у Милићима.

Организатори манифестације су Предшколска установа „Полетарац“, Основна школа „Алекса Јакшић“ и Средњошколски центар „Милутин Миланковић“ у Милићима.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare