Crnogorci nasmijali fočansku publiku

0

FOČA – Glumci Kolašinskog amaterskog pozorišta izveli su u Foči komediju „Naša djeca“ Branislava Nušića, čime je završen Prvi festival amaterskog pozorišta „Čarobni svijet“.
Mladi glumci iz Kolašina u tri jednočinke su prikazali kako iz dječije perspektive izgledaju odrasli – roditelji, stariji brat i sestra, te muško-ženski odnosi, brak, ljubav i ljubomora.

Član Kolašinskog amaterskog pozorišta Matija Bulatović /13/, koji je više puta nagrađivan za ovu predstavu, tumačio je tri uloge.

„Ovaj komad, u kojem Nušić na veoma lijep način prikazuje kako djeca shvataju svijet odraslih, uspješno je prihvaćen na festivalima. Moji planovi su da nastavim sa glumom i da upišem Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu“, rekao je Bulatović.

Reditelj Đorđije Tatić napominje da su predstava i mladi glumci nagrađivani na brojnim festivalima u Crnoj Gori i Srbiji. Amatersko pozorište iz Kolašina postoji već 12 godina, a Tatić kaže da kolegama u Foči, čije je pozorište u začetku, mogu da prenesu korisne savjete.

„Znam da im neće biti lako i tu smo da pomognemo. Nadam se da ćemo praviti razmjene i zajedničke projekte, da bismo došli do sredstava, ali je najbitnije da se ne predaju“, poručio je Tatić.

Na revijalnom festivalu u Foči, koji je završen sinoć, učestvovala su tri amaterska pozorišta – iz Foče, Trebinja i Kolašina.

Predsjednik Skupštine Amaterskog pozorišta Foča Branka Grujičić rekla je da je ovo bila veoma korisna razmjena iskustava.

„Osim predstava, tokom ova tri dana imali smo druženja i forume na kojima smo dobili pozitivne kritike, tako da ćemo u narednom periodu raditi na tome da festival napreduje“, rekla je Grujičićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare