Ćosić: za sada nema oboljelih, u dvorani „Slavija“ u funkciji karantin

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je Srni da je u sportskoj dvorani „Slavija“ u funkciji karantin sa 40 kreveta u prvoj fazi za oboljele od virusa korona ukoliko se pojave na području ove lokalne zajednice.

„To je kolektivni karantin za oboljele sa blažim simptomima, koji ne budu upućeni na kućno liječenje. Ukoliko ih bude u velikom broju i bude potrebno da ih izdvojimo iz njihovih domova, biće ovdje smješteni. Karantin je u potpunosti opremljen i mi se mirno i staloženo pripremamo za ove situacije“, istakao je Ćosić.

Ćosić je izrazio blagu zabrinutost zbog pojave prvih zaraženih na području grada Istočno Sarajevo, dodajući da je riječ o dvije porodice koje su sigurno imale solidan broj kontakata i koje će zahtijevati njihovo testiranje.

„Imamo situaciju da je ovih četvoro zaraženih iz Istočnog Sarajeva pušteno u neku vrstu kućnog karantina. Dakle, doktori su procijenili da oni trebaju da budu u svojim domovima. Kada bude procjena doktora da u slučaju novozaraženih idu u ovu vrstu karantina, on će biti u potpunosti na usluzi“, istakao je Ćosić.

On je dodao da ukoliko bude među oboljelima i trudnica i djece, i za njih je spreman prostor, a do petka bi trebalo da bude završen i karantin za eventualne prekršioce izolacije u prostorijama Mjesne zajednice Lukavica.

„Mislim da taj karantin možda neće ni biti potreban, jer imamo određen broj lica pod nadzorom, ali svi poštuju pravila“, dodao je Ćosić.

Ćosić je podsjetio i da je počeo drugi krug dezinfekcije haustora u zgradama na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare