Ћосић уручио награде за најбоље литерарне радове

0

ТРНОВО – Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић уручио је вечерас у Трнову награде, признања и захвалнице побједницима конкурса за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основих школа о теми „Моје Источно Сарајево“.

Конкурс је расписала Градска управа поводом Дана и славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, а ауторима најбољих радова додијељене су новчане награде, и то за прво мјесто 150 КМ, за друго 100 КМ, а за треће 50 КМ.

У категорији литерарних радова прву награду освојила је Андреа Голубовић из Основне школе „Јован Дучић“ Касиндо – Источна Илиџа, а друга и трећа награда припала је ученицама Основне школе „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево Николини Пејић и Ивани Батинић.

Прво мјесто у категорији ликовних радова припало је Наташи Ковачевић из Основне школе „Јован Дучић“ Касиндо, друго Софији Шкрба из Основне школе „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево, а треће Андреју Поповићу из Основне школе „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа.

На конкурс је пристигло и 10 ликовних и један литерарни рад ученика другог разреда Основне школе „Алекса Шантић“ Војковићи – Источна Илиџа, због чега је Комисија за избор најбољих ликовних и литерарних радова о теми „Моје Источно Сарајево“ одлучила да се учитељици и ученицима овог од‌јељења додијели посебно признање.

Награђени ће добити и пригодна признања и поклоне.

Ћосић је захвалио свим школама, ученицима и наставницима за учешће у овом конкурсу и доприносу који су дали обиљежавању Дана и славе Источног Сарајева.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare