Ћосић: Tоком зимске туристичке сезоне запослење добија више од 2.500 људи

0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је данас да ће и градска и општинске управе у саставу овог града у наредних 120 дана бити фокусиране на дешавања на Јахорини на којој сутра почиње зимска туристичка сезона током које ће директно запослење добити више од 2.500 људи.

Ћосић је честитао управи Олимпијског центра „Јахорина“ на свему што је урађено на тој планини, као и свима који улажу приватни капитал на Јахорини.

„Сви су они наши партнери и ми из Градске управе, али у општинских управа, ћемо их помоћи кроз адекватно пружање услуга, у дијелу комуналне инфраструктуре, рада саобраћајне инспекције, такси превоза, организације превоза д‌јеце на Јахорину и кроз рад Туристичке организације“, поручио је Ћосић.

Он је рекао да Влада Републике Српске, односно Министарство трговине и туризма, треба да буде поносна на оно што је урађено и што се ради на Јахорини и на рад Олимпијског центра.

Ћосић је навео да је прошле године општина Пале била локална заједница са највише уплаћеним износом ПДВ-а у БиХ.

„Побринућемо се да Јахорина генерише значајан приход кроз рад Олимпијског центра“, рекао је Ћосић новинарима након састанак Оперативног тима за припрему нове зимске сезоне.

Градоначелник је навео да ће се градска и општинске управе побринути да сви туристи који долазе на Јахорину дођу безбједно и да имају најбољу могућу услугу.

„Да људи када оду из Пала, Трнова, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Источног Старог Града кажу да смо на прави начин презентовали Источно Сарајево“, поручио је Ћосић.

Састанку су присуствовали представници свих релевантних институција и предузећа укључених у реализацију пројеката на Јахорини.

Љевнаић: Успјех зимске сезоне зависи од заједничког рада свих

Директор Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да успјех зимске сезоне на Јахорини зависи од заједничког рада, комуникације и синхронизације свих – представника локалних заједница и њених организација, институција Републике Српске те Олимпијског центра.

„Поносан сам што су се сви начелници града Источног Сарајева и његов градоначелник, те министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић одазвали састанку и показали да желе што бољу сезону на Јахорини, бољу услугу“, рекао је Љевнаић новинарима након састанка Оперативног тима за припрему нове зимске сезоне на Јахорини.

Он је рекао да се још увијек може нешто урадити пред почетак сезоне, те захвалио за подршку Влади Републике Српске и предсједнику Српске Милораду Додику, градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, начелницима општина у саставу града.

„Нико не може сам. Олимпијске центар је само један мали субјекат, али ови људи пуно помажу да читава планина успије“, истакао је он и додао да је жеља Олимпијског центра да се сваки туриста који дође на Јахорину проведе одлично.

Осим добрих инфраструктурних радова, добро припремљених стаза и одличног скијања, рекао је Љевнаић, Јахорина је позната и по добром проводу.

Он је подсјетио на сутрашњи концерт познатог пјевача Здравка Чолића којим се отвара зимска сезона, дан касније је концерт Тонија Цетинског, те најавио велики број музичких догађаја у току овогодишње зимске сезоне, а један од њих је и наступ Весне Змијанац за дочек Нове године.

„Имамо још 15 дана да се добро уходамо , да би гости имали што мање замјерки. Вјерујем да ће их бити, али ћемо се потрудити да их буде што мање“, истакао је Љевнаић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare