Ćosić: Srpske bez VRS danas ne bi bilo

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić danas je, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske /VRS/ i Dana Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH položio vijenac kod centralni Spomen-krst na groblju u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu.

Ćosić je tom prilikom naglasio da Republike Srpske bez VRS danas ne bi bilo i da su njeni pripadnici najzaslužniji za njeno postojanje.

„Republika Srpska je rođena 9. januara, svoj prvi Ustav dobila je 28. februara, a 12. maja 1992. godine su i zvanično okupljeni heroji koji će je braniti i odbraniti, na taj način stvorivši uslove i za jaku političku poziciju tadašnjeg rukovodstva Republike Srpske, što je na kraju dovelo i do međunarodne verifikacije Republike Srpske u Dejtonskom mirovnom sporazumu“, istakao je Ćosić.

z gradonačelnika Istočnog Sarajeva, vijenac su položili načelnik opštine i zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajeva Jovan Katić i Aleksandar Kostović.

Ćosić, Katić i Kostović su, povodom Dana Vojske Republike Srpske, vijenac položili i kod Spomen-ploče na Vracama, postavljene na mjestu gdje je 19. maja 1992. godine komandant Glavnog štaba VRS general Ratko Mladić izvršio smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda opštine Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare