Ćosić: Slijedićemo politiku Vlade Srpske

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić istakao je da će u lokalnim zajednicama slijediti politiku Vlade Republike Srpske koja je usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

„Nemam namjeru da ostvarujem bilo kakve kontakte i tako treba da se ponašaju i predstavnici drugih lokalnih zajednica, jer samo na taj način možemo pokazati da vodimo računa o sebi, svom narodu i da imamo dignitet i time pokazujemo jasan stav“, rekao je Ćosić Srni.

On je naglasio da je jasno da je to nepopularan potez koji je na neki način iznuđen, ali ne potezima Vlade Republike Srpske, nego onim što su radile britanske i američke diplomate.

Ćosić je istakao da je jasno da ne postoji nijedna druga zemlja na svijetu gdje predstavnici ambasade, bilo da se radi o ambasadorima ili drugim rangiranim diplomata, sebi dozvoljavaju da se upliću u politike i život jedne zemlje, da određuju i uređuju ustavni sistem.

„Najgore je da u jednoj zemlji kao što je BiH sebi dozvoljavaju da se svrstavaju i biraju političku i nacionalnu stranu, imajući u vidu da je BiH sastavljena od više naroda“, naveo je Ćosić.

On je naglasio da je ovakav iznuđen potez normalna reakcija nakon svih političkih iscrpljivanja koje vrše predstavnici američke i britanske ambasade.

Prema njegovim riječima, veoma su česte situacije u kojima predstavnici ambasada favorizuju lokalne zajednice u drugom entitetu zbog njihove, kako je ocijenio, potčinjenosti predstavnicima tih ambasada.

On je napomenuo da je očigledno da su Amerikanci i Britanci, kao neko ko je navikao da upravlja većinom svjetskih procesa, bar u ovim zapadnim zemljama, osili do te mjere da misle da u jednoj BiH mogu da se postavljaju kako god hoće i da nemaju nikakvu odgovornost za to.

Vlada Republike Srpska usvojila je danas Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

„Vlada Srpske konstatuje da je Srpska prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te u vezi s tim traži od institucija, predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije“, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare