Ćosić sa japanskim privrednicima o uspostavljanju saradnje

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajevo LJubiša Ćosić razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa direktorom „JIM grupacije“ /JIM group/ japanskim biznismenom Tokihirom Ikedom i njegovim saradnicima o mogućnostima uspostavljanja saradnje u različitim oblastima, prvenstveno u turizmu i prehrambenoj industriji.

Ćosić je zahvalio gostima iz Japana, ističući da je Japan najveći donator u BiH, te da je japanski narod mnogo pomagao i pomaže građanima Republike Srpske.

„Istočno Sarajevo ima značajne turističke potencijale, šumska bogatstva, mogućnost za uzgoj i proizvodnju domaće, zdrave hrane. Smatramo da, bez obzira na teritorijalnu udaljenost, možemo ostvariti saradnju i pronaći zajednički interes“, naglasio je Ćosić.

On je podsjetio da se Istočno Sarajevo početkom godine pridružilo međunarodnom Savezu opština i gradova „Gradonačelnici za mir“, te da je to bio prvi korak u uspostavljanju saradnje sa Japanom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Sastanak sa japanskim biznismenima organizovan je posredstvom amabasadora BiH u Japanu Siniše Berjana, a Ćosić je zahvalio Berjanu, koji je, kako je istakao, najbolji predstavnik Istočnog Sarajeva u prijateljskom Japanu.

Japanski biznismeni rekli su da Istočno Sarajevo posjeduje veliki turistički i poljoprivredni potencijal, istakavši da su oni posebno zainteresovani za uvoz hrane.

Gosti iz Japana izrazili su nadu da će u narednom periodu biti ostvarena saradnja japanskih i domaćih univerziteta, te da će u budućnosti biti omogućena razmjena studenata.

Nakon sastanka, Ćosić i gosti iz Japana posjetili su DŽudo klub „Randori“ iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments