Ćosić potpisao ugovore o stipendiranju sa 50 studenata

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić danas je u Istočnom Sarajevu potpisao ugovore o stipendiranju u školskoj 2021/2022. godini sa 50 studenata sa područja ove lokalne zajednice.

Na osnovu sporazuma o poslovnoj saradnji, odnosno, stimulativnim mjerama za upis na određene fakultete, stipendije je dobilo pet studenata Poljoprivrednog i dva studenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Stipendije su, u skladu sa pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija Gradske uprave Istočno Sarajevo, dobila i četiri učenika generacije srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini.

„Danas smo bili u prilici da potpišemo ugovore sa 50 studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i drugih univerziteta u Republici Srpskoj i van Srpske“, rekao je Ćosić nakon potpisivanja ugovora.

Ćosić je naveo da se veliki broj mladih ljudi prijavio na javni poziv za stipendiranje, kako za prvi, tako i drugi i treći ciklus studija, te izrazio zadovoljstvo što je Gradska uprava u prilici da nastavi dobru praksu pružanja podrške studentima.

On je dodao da će za stipendiranje studenata iz gradskog budžeta u ovoj godini biti izdvojeno oko 100.000 KM, a da će u idućoj godini biti povećan za 10 do 15 odsto.

Ćosić je naveo da je prije nekoliko dana u Gradsku upravu i ustanove koje je osnovao grad određen broj mladih primljen na pripravnički staž.

U svoje i ime studenata koji su potpisali ugovore zahvalila se Anđela Papaz, student Fakulteta političkih nauka, koja je rekla da ta sredstva studenti troše uglavnom za udžbenike, smještaj i druge potrebe.

Student prve godine filozofije Roksanda Petronić istakla je da joj ova stipendija mnogo znači i da je motiviše.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare