Ćosić: Podrška bibliotekama i bibliotečkoj djelatnosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić potpisao je danas ugovore sa direktorima tri biblioteke sa područja grada o kolektivnom članstvu radnika Gradske uprave i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u ovim bibliotekama.

Ćosić je istakao da je ovo simboličan vid podrške bibliotekama na području Istočnog Sarajeva, ali i način da se ukaže na potrebu veće podrške bibliotečkoj djelatnosti i štampanim djelima.

Ugovori su potpisani sa direktorima Matične biblioteke Istočno Sarajevo Natašom Kulašinac, Narodne biblioteke Pale Bojanom Čvorom i Narodne biblioteke Sokolac Božicom Janković, saopšteno je iz Gradske uprave.

Direktori biblioteka upoznali su Ćosića o poslovanju i uslovima rada, kao i procesu digitalizacije, koji bi u narednom periodu trebalo da bude završen u bibliotekama na Palama i Sokocu, dok Matična biblioteka Istočno Sarajevo već posjeduje Elektronsku čitaonicu.

Na sastanku, kojem je prisustvovala vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti LJiljana Lizdek, razgovarano je i o mogućnostima buduće saradnje Gradske uprave sa ovim bibliotekama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare