Ćosić organizovao prijem za učenike generacije

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić upriličio je danas prijem za učenike generacije četiri srednje škole sa područja grada.

Učenici generacije za školsku 2020/2021. godinu su Srđan Lučić iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, Anamarija Kanostrevac iz Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac, Stefan Krsmanović iz Srednje škole „28. juni“ Istočno Novo Sarajevo, te Dragana Stanišić i Nikola Pandurević iz Srednjoškolskog centra „Pale“.

Ćosić je nakon prijema novinarima rekao da je bilo zadovoljstvo razgovarati sa ovim mladim ljudima koji su tokom svog srednjoškolskog obrazovanja bili najbolji, te izrazio nadu da će po završetku akademskih studija ostati u Istočnom Sarajevu i dati doprinos razvoju grada.

„Mi kao Gradska uprava imamo obavezu da formiramo jedan koncept grada znanja. Možda nekada u našem društvu izgleda da smo došli u situaciju da se znanje ne cijeni. Zaista, takvih situacija ima, ali što prije prekinemo tu praksu i krenemo da ovakve mlade ljude podstičemo i baziramo razvoj društva na znanju, mislim da ćemo daleko brže ići naprijed“, naglasio je Ćosić.

Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan što je interesovanje ovih đaka okrenuto ka softverskom inženjeringu, finansijama, medicini, ali i usavršavanju u oblasti gastronomije.

On kaže da će grad Istočno Sarajevo nastaviti da podržava funkcionisanje srednjih škola na području grada i dodaje da se putem Vlade Republike Srpske bori za bolje uslove u gradskim školama.

Ćosić je najavio da će ubrzo biti raspisan novi javni poziv za stipendiranje najboljih studenata, a da će ove mlade ljudi redovno stipendirati čime će im makar djelimično biti olakšano studiranje.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Siniša Rulj rekao da su profesori samo mali kotur u obrazovanju đaka, dok je njihov napor i trud najvažniji.

„Važno je da ih ispratimo i u budućnosti jer je ovo krem našeg srednjeg obrazovanja i treba im dati podršku, pošto ćemo biti u problemu ako se ne okrenemo pameti. Ovim mladim ljudima moramo obezbijediti bolju budućnost, zaposlenje i zadržati ih u našem gradu“, ukazao je Rulj.

Srđan Lučić, koji je istovremeno završio Gimnaziju i Srednju muzičku školu, rekao je da mu nagrade i priznanja mnogo znače i da će mu biti velika motivacija u daljem akademskom obrazovanju.

On je zahvalio gradonačelniku Ćosiću i Gradskoj upravi na prijemu, nagradama i podršci.

Zahvalivši na podršci, Anamarija Kanostrevac rekla je da je ponosna na svoje postignuće, te da dalje obrazovanje planira da nastavi na Medicinskom fakultetu u Foči.

Učenicima generacije uručene su novčane nagrade i prigodni pokloni.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare