Ćosić od Vukovića preuzeo dužnost gradonačelnika

1

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić danas je zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Nenada Vukovića.

Primopredaja je izvršena u prisustvu članova Komisije za primopredaju dužnosti gradonačelnika koju je imenovala Skupština grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je ranije, nakon sjednice Skupštine grada na kojoj je usvojena ostavka Vukovića, da će, u skladu sa predloženim zaključcima, uputiti zahtjev Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske o izmjenama Zakona o gradu Istočno Sarajevo.

„Odbornici u Skupštini grada treba da se biraju na direktan način. Treba uvažiti specifičnost i veličinu svih opština. Niko ne treba da se osjeti ugroženim i treba da radimo na jedinstvu i okupljanju od područja Sokoca do područja Trnova“, istakao je Ćosić, dodajući da će se potruditi da što prije nauči specifičnosti funkcionisanja grada Istočno Sarajevo, te da je spreman na saradnju sa svim političkim partijama.

Dosadašnji gradonačelnik Nenad Vuković rekao je da ovakvi korektni potezi mogu da budu nova praksa u Republici Srpskoj i BiH i dodao da je ovo nešto što vraća Istočno Sarajevo ondje gdje mu je mjesto, a to je mjesto dostojanstva.

Skupština grada Istočno Sarajevo prihvatila je u utorak, 2. februara, ostavku dosadašnjeg gradonačelnika Nenada Vukovića na ovu funkciju, koja je rezultat dogovora sa predstavnicima Ministarstva uprave i lokalne samouprave i novoizabranog gradonačelnika LJubiše Ćosića, kako bi bila riješena pravna kriza proizvedena zbog izmjena Izbornog zakona Republike Srpske i Zakona o gradu Istočno Sarajevo.

Skupština grada usvojila je tada zaključak kojim se traži od Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Vlade i Narodne skupštine Srpske da u narednom periodu donesu izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o gradu Istočno Sarajevo i Izbornog zakona Republike Srpske, kako bi se uredila pitanja izbora gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

Skupština grada usvojila je i zaključak kojim se od Narodne skupštine Republike Srpske traži autentično tumačenje Zakona o gradu Istočno Sarajevo, Izbornog zakona Republike Srpske i Izbornog zakona BiH, s obzirom na pravne nedoumice oko primopredaje dužnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Добро је. Курта и Мурта су се договорили. Мало је потрајало, али ипак су одлучили да једно магаре не може носити два јахача. Оба габаритна. Сад ће магаре дуже потрајати. Јер кад се магаре сломи онда не може носити ни једног јахача, и може само у магарећу саламу, а магарећа салама и није нешто посебно, осим ако се ради о незахтјевним јахачима који имају сталну глад. Такви јахачи се обрадују свакој салами, па макар и магарећој. Ето.