Ćosić i veterani službi bezbjednosti o saradnji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić razgovarao je danas sa delegacijom Opštinskog odbora Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske o modalitetima buduće saradnje i podršci opštine ostvarivanju organizaciono-tehničkih pitanja rada ove nevladine organizacije.

„Opština Istočno Novo Sarajevu u kontinuitetu pruža podršku i sarađuje sa nevladinim organizacijama koje egzistiraju na njenom području, a adekvatan tretman svakako zaslužuju i veterani službi bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo, čiji Opštinski odbor ima više od 350 članova i jedan je od najbrojnijih i najorganizovanijih u Srpskoj“, rekao je Ćosić Srni.

On je naveo da je u toku revizija dodijeljenih opštinskih prostora, te da će nakon okončanja tog procesa biti razmotren zahtjev veterena za dobijanje kancelarije za rad.

U delegaciji veterana bili su Radovan Pejić i LJupko Tešanović, koji su načelnika Ćosića upoznali o toku priprema za formiranje Kluba veterana, a predstavljena je i ideja o izgradnji Doma veterana na području opštine.

Pejić je informisao Ćosića da se ozbiljno razmatra inicijativa veterana da se aktivno uključe u realizaciju nekih projekata Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, kao što je uključivanje i rad policije u lokalnoj zajednici.

Tokom sastanka dogovoreno je da veterani Istočnog Novog Sarajeva budu zastupljeni na zvaničnoj opštinskoj veb-stranici, kao i da se opština uključi u aktivnosti popravke rasvjete na Spomen-obilježju i mjestu pogibije prvog načelnika Centra službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijske regije Zorana Cvijetića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare