Ćosić i Makoto u Palama u rekonstruisanom srednjoškolskom centru

2

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i ambasador Japana u BiH Ito Makoto prisustvovaće sutra zvaničnom završetku projekta rekonstrukcije Srednjoškolskog centra „Pale“, najavljeno je iz Gradske uprave.

Vrijednost programa, koji je pokrenula Vlada Japana, a implementira Ambasada Japana u BiH, je 92.139 KM, a nosilac implementacije je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo.

Cilj projekta, koji podrazumijeva zamjenu krovne konstrukcije na objektu srednje škole, jeste da se obezbijedi adekvatno obrazovno okruženje sa energetskom efikasnošću u učionicama za oko 630 učenika, zaposlenih nastavnika i osoblja srednje škole.

Implementacija projekta počela je u februaru, a radovi na zamjeni krovne konstrukcije trajali su od početka avgusta do sredine septembra.

Nakon realizovanog postupka javne nabavke, odabrani izvođač, firma „Limont“ iz Istočnog Novog Sarajeva izvršila je zamjenu postojeće krovne konstrukcije potpuno novom konstrukcijom na bazi lima, ukupne površine 1.772 metara kvadratnih.

Projekat je odobren u okviru programa bespovratne pomoći malih razmjera „Temeljni grant pomoći za projekte ljudske sigurnosti“, koji neposredno podržava razvojne projekte organizacija lokalnih zajednica, koje djeluju na lokalnom nivou u namjeri da zadovolje osnovne ljudske potrebe lokalnih zajednica i stanovništva.

Zvanična primopredaja biće izvršena u 10.30 časova ispred objekta Srednjoškolskog centra „Pale“, kada će biti i izjave za medije, najavljeno je iz Gradske uprave.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Fb)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa jel vas stid tog Japanca od onih silnih rupa po cesti..covjek kad ono vidi pobjece u Japan

Dok politicari klepaju milione iz budzeta Japanci nam iz svog dzepa skolu popravljaju…