Čordašević: Što više uključiti omladinu u Crveni krst

0

Potpredsjednik Crvenog krsta Republike Srpske LJubomir Čordašević izjavio je nakon današnje sjednice Skupštine ove organizacije da je cilj da što više omladine bude uključeno u jačanje njenog rada.


Čordašević je rekao Srni da su aktivnosti Crvenog krsta brojne i da traju tokom cijele godine, te da postoji mreža aktivista i volontera širom Srpske.

Te aktivnosti su u okviru obilježavanja Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta, zatim organizovanja dobrovoljnog davanja krvi, upozoravanja na opasnost od mina, takmičenja u pružanju prve pomoći i ostale.

On je istakao da je na sjednici Skupštine Crvenog krsta donesena i odluka o dodjeli priznanja najaktivnijim volonterima i aktivistima.

Koordinator za organizacioni razvoj Crvenog krsta Republike Srpske Snežana Kovač naglasila je da je 2017. godina posvećena obilježavanju 25 godina postojanja i rada Crvenog krsta Srpske.

„Ova organizacija podržava ideje humanizma“, kaže Kovačeva, koja je dodala da Crveni krst Republike Srpske ima 21.963 člana.

Na Palama je danas održana sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske na kojoj je usvojen izvještaj o radu i program finansijskog poslovanja za prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare