Coca-Colina podrška mladima sjajna je priprema za prvi posao

0

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji provodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, organizira se na Palama 12. i 13. septembra 2019. Program je prilika za sve mlade da unaprijede svoje postojeće vještine i razviju nove.

Dvodnevna edukacija sastoji se od radionica ličnih i poslovnih vještina, a predavači će tokom interaktivnog rada i praktičnih vježbi pokriti teme samorazumijevanja i samorazvoja, interakciju i umrežavanje, predstavljanje sebe, kao i poslovno planiranje, upravljanje vremenom, pregovaranje, a već tradicionalno vlada najveći interes za učenje prodajnih vještina.

Aljoša Kostić, trener plivanja u plivačkom klubu „Borac“ iz Banje Luke, jedan je od prošlogodišnjih polaznika ovog programa i rado se prisjeća kako je proveo u djelo ideje i znanja koje je dobio na radionicama:

„Ova mi je edukacija omogućila da usavršim postojeća znanja, steknem nova, ali i da upoznam divne ljude s kojima sam i danas u kontaktu. Naučio sam kako da napišem CV, upravljam i organiziram vrijeme koje mi je na raspolaganju, osmislim poslovni plan, a ono što je danas za mene najvažnije, kako da usavršim komunikacijske vještine. Program me motivirao da postanem aktivan, da iskoristim svaku priliku koja mi se pruža. Trenutno sam trener u plivačkom klubu „Borac“ Banja Luka, gdje u svakodnevnom radu s djecom koristim komunikacijske i organizacijske vještine stečene upravo kroz program Coca-Colina podrška mladima. Također, CV koji sam napisao zahvaljujući savjetima predavača bio je važan dio procesa da postanem student-saradnik na fakultetu. Postao sam dio i svjetske organizacije mladih AIESEC, gdje danas radim na projektima s ljudima koji su prošli upravo Coca-Colin program podrške mladima u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru“, kaže Aljoša.

Pale su jedna od lokacija u kojima će ove jeseni biti održane radionice Coca-Coline podrške mladima, a planirano je da se u program tokom ove godine uključe mladi iz najmanje 15 gradova širom Bosne i Hercegovine. Prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP. Edukacija je u potpunosti besplatna, a za sve polaznike osigurani su užina i piće.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare