Čobović prikuplja podatke za drugi dio knjige „Rođeni da vječno žive“

0

Autor knjige „Rođeni da vječno žive“ Milanko Čobović sa Pala vrijedno radi na prikupljanju podataka za drugi dio ove knjige, koja predstavlja svojevrsnu spomenicu sarajevsko-romanijskim dobrovoljcima u Prvom svjetskom ratu.

Čobović je izjavio Srni da će se u drugom dijelu knjige naći imena dobrovoljaca sa područja Sarajevsko-romanijske regije koji su izostavljeni u prvom dijelu knjige.

On navodi da će, pored obrađenih opština iz ove regije, u drugom dijelu knjige biti upisana i imena dobrovoljaca sa područja opština Vlasenica, Višegrad i Foča.

Čobović je pozvao potomke dobrovoljaca iz Velikog rata, koji vode porijeklo iz ovih opština, da mu dostave fotografije i biografske podatke o dobrovoljcima iz svoje porodice kako bi ih uvrstio u knjigu i dopunio podatke o njima.

Prema njegovim riječima, potrebni su mu i podaci o stradalima u Velikom ratu kako bi dopunio postojeće spiskove.

Autor podsjeća da je u prvoj knjizi prikupio imena 2.070 dobrovoljaca, 455 fotografija te da se može naći spisak od 1.112 osoba stradalih u nekom od austrougarskih logora za Srbe.

On poručuje da je cilj knjige bio da sačuva od zaborava sve te ljude, dobrovoljce, da oni kroz knjigu žive i ostanu u sjećanju budućih pokoljenja.

Izdavač knjige „Rođeni da vječno žive“ je Narodna biblioteka Pale.

Podaci za dopunu drugog dijela knjige mogu se dostaviti na broj telefona 065/824-809 Milanko Čobović ili na njegovu „Fejsbuk“ stranicu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare