Članovima porodica nestalih osoba 35 paketa pomoći

0

VIŠEGRAD – Porodice nestalih osoba sa područja opštine Višegrad dobile su danas 35 paketa pomoći koje su pripremili lokalna uprava i Opštinska organizacija Crvenog krsta.

Sekretar Crvenog krsta Višegrad Slavica Marković rekla je novinarima da su Međunarodni komitet Crvenog krsta, Društvo Crvenog krsta BiH i Crveni krst Republike Srpske pokrenuli akciju tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, sa ciljem pružanja pomoći članovima porodica nestalih osoba, koji su ranjiva kategorija i imaju više od 65 godina.

„Mnogi od njih žive sami bez bližih srodnika. U BiH 1.777 osoba traži svoje bliske srodnike i još ništa ne zna o njihovoj sudbini. U Višegradu su bile 52 porodice koje traže nestala lica, a dosta srodnika od nestalih osoba su preminule“, istakla je Markovićeva.

Markovićeva je rekla da su malim znakom pažnje pokazali ovim porodicama da nisu zaboravljene, kao i da neko misli na njih i saosjeća njihovu bol.

Mitra Zečević je u ratu izgubila sestru Dobrinku Vuletić.

„Nestala je u Sarajevu 1992. godine i od tada joj se gubi svaki trag. Nešto smo saznali, da je ubijena, da je bačena, ali nema kostiju da je sahranim. Živim u nadi da će me nazvati i naći je“, istakla je Zečevićeva.

Zečevićeva je navela da joj je drago što nije zaboravljena i da nestalih lica ima mnogo, te da nije jedina koja traži nestalog srodnika.

Enver Dizdarević je zahvalio organizatorima za pomoć i istakao da je u ratu izgubio brata.

„Ja sam pokretao postupak traženja odmah poslije rata, a on nije pronađen. Valjda će uspjeti da ga nađu. Ako ne uspiju – nikom ništa, nije sam da nije pronađen, rat je bio i ne možemo ništa protiv rata“, naveo je Dizdarević.

Dizdarević je napomenuo da je zadovoljan što nije zaboravljen i da je svugdje lijepo dočekan.

Volonteri Crvenog krsta Višegrad izvršili su distribuciju paketa na kućnu adresu.

Paket sadrži prehrambene i higijenske proizvode, kao i vreću brašna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare