Čišćenje puteva ispočetka

0

ISTOČNI STARI GRAD – Nove snježne padavine primorale su stanovnike opštine Stari grad u Istočnom Sarajevu da ponovo čiste puteve sa kojih su do sada u više navrata uklanjali nanose snijega.
„Palo je 20 centimetara novog snijega i sada, treći put, moramo krenuti ispočetka. Sve nam je teže da radimo jer naše komunalno preduzeće ima samo dvije mašine, zbog čega smo prinuđeni da angažujemo privatnike sa područja opštine da bi nam pomogli u ovom poslu“, rekla je Srni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite Milenka Santrač.

Ona je navela da je očišćen put Sumbulovac – Zečija glava, koji povezuje ovu sa opštinom Stari grad u Federaciji BiH, ali da problem predstavljaju lokalni putevi u padinskim dijelovima opštine.

„Stanje je otežano, posebno na predjelu Trebevića i Vučje Luke, gdje uglavnom živi starije stanovništvo. Snabdijevanje namirnicama je otežano, ali trenutno nemamo zahtjeva za dostavljanje paketa sa hranom. Nekima smo ranije pomogli na takav način, a evakuisali smo i jednu djevojku u bolnicu u Foči“, navela je Santračeva.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments