Cilj SDS-a najmanje deset novih načelničkih mjesta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Cilj Srpske demokratske stranke /SDS/ je da na predstojećim lokalnim izborima osvoji najmanje deset novih načelničkih mjesta u opštinama u Republici Srpskoj, rekao je član Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao da SDS pod ovim ciljem podrazumijeva pobjedu svojih kandidata u opštinama Teslić, Rogatica, Sokolac, Foča, Prnjavor i Trebinje.

“Republiku Srpsku najbolje čuvaju jake i stabilne opštine i zadovoljni građani, zato je i naš slogan – jake opštine i jaka Republika Srpska”, rekao je Šarović.

On je dodao da će SDS afirmisati politiku decentralizovane Republike Srpske sa jakim lokalnim zajednicama koje će uzimati više javnih prihoda, da novac treba više da se usmjerava prema nerazvijenim opštinama, te da je politika SDS-a da lokalne zajednice upravljaju prirodnim resursima – vodom, šumom, zemljištem.

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Rogatica Tomislav Puhalac kritikovao je aktuelno rukovodstvo Rogatice da je sve budžetske kapacitete i kapacitete javnih preduzeća, kako je rekao, usmjerilo u predizborne aktivnosti.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HmpYcVHecsQ}

(www.palelive.com / Nezavisne Novine)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments