Cijena stanova na Palama

0

centar PalaCijena stanova u Palama ne pada i u prosjeku iznosi 1. 700 KM po metru kvadratnom, rekao je načelnik Odjeljenja za za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Pale Mlađo Ćeremidžić. Ćeremidžić je rekao da građevinski preduzetnici tvrde da cijene samo mogu ići gore. Firma “Građenje” prodaje stanove po cijeni od 1.800 KM za metar kvadratni i sada imaju svega četiri pet slobodnih stanova, “Santing” je uspio da proda 50 odsto zgrade u izgradnji po cijeni 1.700 KM po kvadratu, dok firma “Stanišić” ima oko 12 slobodnih stanova, koje prodaje po 1.500 do 1. 650 KM po kvadratu, zavisno od nivoa opremljenosti. “Cijena se formira zavisno od lokacije i opremljenosti stanova, a diktira je i sama ponuda i potražnja”, naglasio je Ćeremidžić.

Ćeremidžić je istakao da trenutno nema velike zainteresovanosti za stanove, ali da se godinama dešava da su decembar i januar “mirni mjeseci”, s tim što potražnja za stanovima poveća čim krene građevinska sezona. Građevinari tvrde da bi, čak i ako dođe do pojeftinjenja stambenog prostora, to moglo biti maksimalno 50 KM po kvadratu.

Prema Ćeremidžićevim riječima, moguće je pojeftinjenje samo ako se radi o apartmanima na atraktivnim lokacijama kao što je Jahorina, gdje su cijene znatno veće i iznose oko 2. 400 evra po kvadratu, jer je riječ o prvoj zoni, a i veće su obaveza za uređenje zemljišta i rentu.

“Te cijene mogle bi biti niže, ali Jahorina je atraktivna za turizam “, naglasio je on.

Ćeremidžić je naglasio da je pored lokalnog stanovništva, koje pokušava da riješi svoje stambeno pitanje, najviše kupaca stanova na Palama iz Srbije i Slovenije.

“Ovdje su cijene jeftinije i pojedinci nalaze da im je povoljnije da na Palama kupe porodični stan za odmor i zimovanje na Jahorini”, rekao je Ćeremidžić.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare