Cijela planeta na ekranu

0

Zahvaljujući posebnom trudu i radu nekolicine mladih volontera iz Pala koji uređuju jedan od najposjećenijih portala u RS Palelive.com, nastao je novi informativni portal Planeta Republike Srpske, koji je zamišljen kao portal koji će na jednom mjestu predstaviti aktuelne vijesti iz Republike Srpske i svijeta, ali i mjesto okupljanja i komunikacije korisnika.

– Bilo nam je žao što Republika Srpska nema svoju onlajn zajednicu na jednom mjestu za razliku od Federacije BiH koja ima nekoliko takvih portala. Mi smo riješili da popravimo tu sliku i odlučili se da korisnicima Interneta u RS poklonimo jedan zanimljiv info-zabavni portal – kaže Vladimir Stanišić, student Pravnog fakulteta i jedan od kreatora novog portala www.rsplaneta.com.

Priča da trenutno preuzimaju vijesti iz nekoliko aktivnih informativnih kuća Republike Srpske, kao i preglede najinteresantnijih informacija s regionalnih portala. Nadaju se da će uskoro početi puniti portal svojim informacijama u saradnji sa Filozofskim fakultetom, odnosno studentima žurnalistike kojima bi ovo bila praksa.

– Trenutno nemamo novca da platimo profesionalne novinare, jer se trudimo da ono što zaradimo od drugih portala uložimo u reklamiranje na velikim socijalnim mrežama – kaže Stanišić.

Portal je počeo s radom 24. decembra i za samo mjesec i po postojanja stekao je mnoštvo ljubitelja. Na njemu trenutno rade četiri volontera, a uskoro će dobiti još njih, jer je u pripremi kancelarija u centru Pala za održavanje pomenutih portala.

– Biće to prva kancelarija ove namjene u Republici Srpskoj koja će postati i mala radionica gdje će naši članovi raditi na nekim informatičkim projektima, kao što je, na primjer, projekat „Pale wirelles centar“, gdje planiramo da na centralnom paljanskom trgu i promenadi ponudimo besplatan Internet korisnicima prenosnih računara. Nadamo se da ćemo za jedan ovakav poduhvat dobiti podršku sponzora i vlasti u Palama, jer će veoma mnogo studenata u Palama moći besplatno koristiti Internet – rekao je Stanišić.

On je dodao da su Pale jedan od lidera razvoja Interneta u Republici Srpskoj i da su prva opština u RS koja je dobila veb kameru na glavnom trgu, kao i da u studentskom gradu trenutno ima četiri provajdera brzog Interneta.

Stanišić i njegovi saradnici pozivaju sve ljubitelje Interneta da im se pridruže i zajedno kreiraju sadržaj na prvom portalu Republike Srpske.

(Fokus)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare