Četvrtkom predavanja „Svetotajinski život crkve“

0
Hram Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama
Hram Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama

ISTOČNO SARAJEVO – Starješina Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži jerej Danilo Dangubić izjavio je danas da se u velikoj sali parohijskog doma u porti ovog hrama svakog četvrtka poslije večernje službe organizuje ciklus predavanja pod nazivom „Svetotajinski život crkve“.

Dangubić pojašnjava da je za potrebe tih predavanja adaptiran jedan dio velike sale parohijskog doma u koji su ubacili stolice koje su dobili od Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

„Mi na tim predavanjima pokušavamo ljudima da objasnimo šta je smisao života u crkvi i kojim tempom crkva živi u ova moderna vremena kada čovjek sve manje vremena ima da se posveti i duhovnom životu i dođe na bogosluženja“, rekao je Dangubić za Srnu.

Dangubić je izrazio zadovoljstvo jer na predavanja dolazi sve veći broj posjetilaca, istakavši da mu je veoma drago jer ima dosta ljudi koji redovno dolaze na predavnja.

„To je posebno važno, jer se na taj način kontinuitet njihovog duhovnog, intelektualnog i teološkog znanja nadograđuje. To ide svima na korist, pa i nama sveštenicima, jer tako jedni od drugih učimo i utvrđujemo našu zajednicu, što je na radost nama koji tu živimo i radimo“, pojasnio je starješina hrama Svetog vasilija Ostroškog.

Jerej Dangubić napominje da osim njega, predavanja redovno drži i sveštenik Dražen Delić, a povremeno će dolaziti i gostujući predavači.

On je dodao da se radovi na adaptaciji fasade hrama odvijaju planiranom dinamikom, te da se nada da će radovi biti završeni do jeseni, kako je i planirano.

Adaptacija fasade Hrama Svetog Vasilija Ostroškog odvija se u nekoliko etapa, jer crkva nema dovoljno finasijskih sredstava da te radove završi odjednom.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare