Četrnaestogodišnja Vedrana zarađuje džeparac izradom i prodajom nakita

0

SOKOLAC – Maturant Osnovne škole “Sokolac” Vedrana Abazović pravi nakit i ukrasne predmete za porodična slavlja, a za džeparac zarađuje prodajući ih putem društvenih mreža kupcima iz svog mjesta, ali i zainteresovanima iz čitave Srpske i Srbije.

Ona naglašava da joj se želja za izradom kreativnih stvari probudila, zahvaljujući sekciji sokolačke Ustanove za kulturu, čiji je član već tri godine, a u kojoj je od prvog dana prepoznat njen smisao za sklad boja i kombinaciju raznih tehnika pri izradi.

Abazovićeva je rekla Srni da pravi razne modele unikatnih narukvica, privjesaka, minđuša i ukrasa za rođendane i krštenja, te kreira rođendanske torte od slatkiša i ukrašava tegle i boce.

Ona ne krije samopouzdanje i kaže kako je najuspješnija u izradi unikatnog nakita i planira da proširi lepezu kreacija u skladu sa zahtjevima kupaca.

“Prve kreativne radove savremenom tehnikom izrade napravila sam početkom februara prošle godine, a zahvaljujući podršci roditelja i drugova iz škole ubrzo sam našla kupce i u drugim gradovima”, kaže ova četrnaestogodišnja djevojčica.

Vedrana je putem društvenih mreža počela da prodaje svoje ukrasne radove, osim kupcima u Sokocu, i onima u Foči, Bratuncu, Istočnom Novom Sarajevu i Užicu.

“Slobodno vrijeme provodim praveći unikatni nakit i kreativne radove, pokrijem troškove materijala, zaradim solidan džeparac i što je najbitnije – uljepšam svoj dan i budem srećna što sam tako nešto napravila”, kaže Abazovićeva.

Ona ističe da kvalitetan materijal za svoje kreativne radove nabavlja putem društvenih mreža iz Bijeljine, Sarajeva i Brčkog.

Vedrana navodi da je za nešto više od godinu dana napravila veliku kolekciju nakita i ukrasnih predmeta, te da je skoro sve uspjela da proda, što potvrđuje da se dobro snašla u polju “malog stvaralaštva”, kako naziva ovaj svoj hobi.

Prema njenim riječima, do sada je kreacije izlagala samo na izložbama koje organizuje sokolačka Ustanova za kulturu, a želja joj je da se još više posveti ovom hobiju i predstavi ih na predstojećim “Vaskršnjim svečanostima” na Sokocu, na “Gospojinskim večerima kulture” na Ravnoj Romaniji i sličnim manifestacija u drugim gradovima.

Direktor sokolačke Ustanove za kulturu “Pero Kosorić” Irena Šućur istakla je da se Vedrana Abazović od prvog dana u sekciji za kreativne radove istakla zanimljivim idejama u izradi aplikacija, plakata i ukrašavanju štandova za izlaganje radova, ističući da je iznenađuje Vedranino zrelo shvatanje obaveza, s obzirom na njene godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments