Četiri novozaražene osobe, ukupno 26

0

U protekla 24 časa je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske laboratorijskim testiranjem 11 uzoraka sa područja Pala virus korona potvrđen kod četiri lica, rečeno je Srni u Domu zdravlja Pale.

Riječ je o jednoj ženi i tri muškarca – tri osobe su mlađe i jedna srednje životne dobi, tako da do sada na području Pala ukupno ima 26 osoba pozitivnih na ovaj virus.

Iz paljanskog Doma zdravlja navode da se novooboljeli nalaze u kućnoj izolaciji sa blagim ili srednje teškim simptomima, te da njihovo stanje ne zahtijeva hospitalizaciju.

Iz ove zdravstvene ustanove su rekli da će večeras biti testirano deset osoba.

„Sutra očekujemo rezultate za još 14 uzoraka, a u petak, 10. jula, još 15. Za tri lica očekujemo prvi negativni nalaz, potom će biti testirana nakon sedam dana i ukoliko oba nalaza pokažu da su lica negativna na virus korona, smatraće se oporavljenim“, naveli su u Domu zdravlja Pale.

Na bolničkom liječenju u Bolnica „Srbija“ u Istočnom Sarajevu još se nalazi žena sa Pala pozitivna na virus korona, ali se njeno zdravstveno stanje konstantno poboljšava, te se očekuje da će i ona uskoro biti otpuštena na kućno liječenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare