Četiri maloljetnika na izdržavanju kazne

0

ISTOČNO SARAJEVO – U jedinom zatvoru za maloljetnike u Republici Srpskoj i BiH, koji predstavlja reprezentativniji dio Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) “Kula” u Istočnom Sarajevu, trenutno se nalaze četiri maloljetna lica koja izdržavaju zatvorske kazne od dvije do deset godina.

Direktor KPZ-a Vukašin Crnjak rekao je Srni da je, s obzirom na tendenciju rasta maloljetničke delinkvencije, očekivao da će biti više zatvorenika, navodeći da ovaj zatvor za maloljetnike može da primi 25 osuđenika, da u njemu radi stručan kadar – pedagog, psiholog, socijalni radnik i dva vaspitača.

“Trenutno su tu četiri lica iz RS koja su osuđena za različita krivična djela, od onih počinjenih iz nehata, kao što su u saobraćaju sa smrtnim posljedicama, do najtežih krivičnih djela ubistava.  Najveće kazne za maloljetnike iznose 10 godina “, naveo je Crnjak.

Maloljetnici u “Kuli” mogu da izdržavaju kaznu zatvora do 23. godine. Izuzetno, zbog programa školovanja i obrazovanja, odnosno usavršavanja, mogu ostati do 25. godine. Osuđenici koji se trenutno nalaze u ovoj ustanovi imaju između 17 i 23 godine.

Cijelu vijest pročitajte ovdje: Sarajevsko-Romanijska regija

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments