Četiri decenije Radio Foče

0

FOČA – Radio Foča sutra puni 40 godina rada, a obilježavanje ovog velikog jubileja počelo je danas otvorenim programom i druženjem sa slušaocima, te svečanim prijemom za predstavnike javnog života opštine.
Urednik Radio Foče Vladimir Pantović naglasio je da se signal Radio Foče, zahvaljujućim internetu, čuje širom svijeta.

„Činilo se početkom 21. vijeka da će radio izgubiti utakmicu u trci sa internetom i televizijom. Međutim, nađe se uvijek načina za radio, zato što je to medij koji je uvijek prvi na terenu, a poruke koje dobijamo od slušalaca pokazuju da nas slušaju Fočaci koji žive u Norveškoj, Australiji, Meksiku, Francuskoj i mnogim drugim zemljama“, rekao je Pantović, koji je i direktor Centra za kulturu i informisanje.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je bio dugogodišnji urednik i direktor Radio Foče, istakao je da je ovaj medij prvi u mnogo čemu.

„Radio Foča je uvijek željela da bude u službi slušalaca i ta nepristrasnost i želja da se bude uvijek na licu mjesta, da se informiše objektivno, da se izdigne iznad dnevno-političke aktivnosti je glavna karakteristika ove medijske kuće. U trci sa drugim elektronskim medijima i društvenim mrežama, Radio Foča se jedino može nadmetati svojom objektivnošću i istinskim odnosom prema informacijama koje ne smiju biti obojene“, rekao je Mašić.

On je naglasio da je Radio Foča prava mala škola novinarstva, koja je odškolovala generacije mladih novinara, od kojih su neki danas afirmisani urednici u velikim medijskim kućama, direktori raznih ustanova, a neki su u kulturi i privredi napravili velike iskorake.

Mašić je poručio da je potrebno nastaviti jačanje Radio Foče, koji bi trebalo da proširi i obogati program novim sadržajima, te da proširi krug saradnika za različite oblasti života, čime će se postići i veća slušanost programa.

„Radio Foča mora biti bolji i jači i na tom putu i lokalna zajednica će pružiti adekvatnu podršku“, poručio je načelnik opštine.

Povodom 40 godina rada Radio Foče, sutra će u Centru za kulturu i informisanje biti održan koncert trija – Sonja Marković – klavir, Lidija Paulin – violončelo i Sonja Vojvodić – violina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare