Češki privrednici zainteresovani za investiranje u drvnu industriju

0

Predstavnici čeških investitora juče su u razgovoru sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem izrazili želju za investiranje u drvoprerađivačku industriju, u prvoj fazi, a potom i u energetiku.
Kovačević je rekao da je početna vrijednost investicije od 12 miliona KM češkog partnera jako značajna s obzirom na to da predstavlja početak saradnje, saopšteno je iz opštine Pale.

„Za opštinu Pale vrlo je bitno da se krene sa saradnjom jer ako napravimo uspješnu saradnju sa jednim stranim investitorom, onda će to sigurno biti signal da mogu i drugi da dolaze“, rekao je Kovačević.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici Ambasade Češke u BiH i Agencije za promociju stranih investicija u BiH /Fipa/, a Kovačević je rekao da je zainteresovanim gostima predstavio investicioni profil opštine Pale.

Načelnik opštine Pale zahvalio je direktoru Fipe Gordanu Miliniću što je češkim investitorima preporučio opštinu Pale koja će se, prema njegovim riječima, truditi da opravda ukazano povjerenje.

Zastupnik čeških kompanija sa predstavništvima u Češkoj i Slovačkoj Jan Glir rekao je da su došli u opštinu Pale kako bi dogovorili investiciju koja će se prvobitno baviti drvoprerađivačkom industrijom, a na dugoročnom planu i sektorom energetike.

„U prvoj fazi ćemo da radimo sa jednom malom pilanom, a na dugoročnom planu planiramo mnogo veću pilanu“, rekao je Glir i dodao da su povezani sa partnerima koji prate njihovu investiciju, i u zavisnosti koliko ona bude uspješna, doći će i sljedeća.

Glir je istakao da češkim investitorima u svemu pomaže Ambasada Češke u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare