Ćeranić: Od jeseni novi master studij za 40 polaznika

0

TREBINJE – Banjalučki Fakultet bezbjednosnih nauka od jeseni planira da uvede još jedan master studij – Bezbjednost i kriminalistika za 40 polaznika, za koji već postoji veliko interesovanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali i ostalih, izjavio je danas dekan tog fakulteta Predrag Ćeranić.

„Konkurs za taj studijski program biće raspisan u junu za 30 redovnih i 10 vanrednih studenata“, izjavio je Ćeranić novinarima u Trebinju, gdje su predstavljena dva studijska programa drugog ciklusa tog fakulteta – Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa i Bezbjednost i kriminalistika.

Ćeranić je najavio da od sljedeće godine planiraju da uvedu i doktorske studije, čime bi zaokružili nastavni ciklus na tom fakultetu.

„Nema više potrebe da neko iz Republike Srpske master studije pohađa u Beogradu ili nekim drugim centrima, što su mnogo veći troškovi nego kad se školuje u Banjaluci“, rekao je Ćeranić.

On je podsjetio da će i dalje biti izvođena nastava na master studijama Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa, koji je ranije predstavljen u Trebinju.

Ćeranić je naveo da će u ovoj akademskoj godini postdiplomske studije tog fakulteta pohađati 55 studenata, od kojih 40 na smjeru Bezbjednost i kriminalistika.

On je naveo i primjer da je u susjednoj Hrvatskoj obavezan završetak master studija iz te oblasti za rukovodeća mjesta u resornom ministarstvu, te dodao da se to očekuje uskoro i u Srbiji, te i u BiH za nekoliko godina.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare