Čekaju se rezultati vještačenja napada na mitropolitovo vozilo

0
Bačena bomba pored automobila mitropolita Hrizostoma

FOČA – U Policijskoj upravi Foča još čekaju rezultate vještačenja bombaškog napada koji se dogodio u noći između 6. i 7. novembra u krugu fočanske Bogoslovije Svetog Petra Dabrobosanskog.

Eksplozivna naprava bačena je u blizini vozila NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, koji je u tom trenutku spavao u objektu Bogoslovije ispred kojeg je automobil bio parkiran.

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović nada se da će rezultati vještačenja pomoći u daljoj istrazi.

„Rezultati još nisu stigli. Uglavnom, nakon vještačenja se nadamo da ćemo otići korak dalje u istrazi“, rekao je Kostović.

Na redovnoj konferenciji za novinare Policijske uprave Foča rečeno je da je u oktobru na području u nadležnosti ove uprave registrovano 18 krivičnih djela, što je manje za 28 procenata u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda sa 22 na 19, odnosno za 14 odsto, dok je zabilježeno 12 prekršaja u oblasti javnog reda i mira, jedan više u odnosu na oktobar 2016. godine.

Od 18 krivičnih djela, 17 je iz oblasti opšteg kriminaliteta i jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta, a riječ je o pronevjeri novca u „Poštama Srpske“ u Foči od strane jednog poštanskog radnika.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović istakao je da je stanje bezbjednosti na području opština u nadležnosti Uprave stabilno.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare