Čavarkapi i Ćodi produžen pritvor

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vanraspravno vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu produžilo je pritvor za dva mjeseca Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, osumnjičenim za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin na Palama. Srni je u Okružnom sudu potvrđeno da je pritvor određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.


Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu provodi istrage protiv Čavarkape zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo i Ćode zbog pomaganja u izvršenju ovog krivičnog djela i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičenom Čavarkapi se stavlja na teret da je 24. marta, oko 2.30 časova u Zanatskom centru na Palama, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog konflikta, pucao u glavu maloljetne Sofije Vukadin, nakon čega je ona preminula.

Osumnjičeni Ćodo se tereti da je pomagao Čavarkapi, te držao oružje za koje ne posjeduje oružani list, a čije držanje ili nabavljanje prema Zakonu o oružju i municiji građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare