Čađo otvorio novu policijsku stanicu u I. Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar Unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo,danas je povodom krsne slave MUP-a Republike Srpske – Arandjelovdana otvorio novu policijsku stanicu u Istočnom Novom Sarajevu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo poručio je danas u Istočnom Sarajevu da u policiji Srpske nema mjesta onima koje se bave korupcijom ili su sami korumpirani.

„Građani znaju ko je korumpiran i mi znamo da tu ima problema i onih koji su skloni tim stvarima, ali neka i oni znaju da će u budućem vremenu taj prostor biti sve manji i manji, a mi rigorozniji i rigorozniji“, rekao je Čađo novinarima nakon otvaranja novih prostorija Policijske stanice Istočno Sarajevo.

On je na centralnoj proslavi slave MUP-a RS – Svetog Arhangela Mihaila istakao da je sada vrijeme da policija Srpske svoje dodatne snage i fokuse usmjeri u pravcu suzbijanja korupcije.

Govoreći o značaju otvaranja nove stanice u Istočnom Sarajevu, Čađo je naglasio da svako poboljšanje uslova rada policije na području Istočnog Sarajeva ima značaj i za građane ovog prostora, jer pokazuje da nisu zaboravljeni, niti će ikada biti.

Prema njegovim riječima, u sklopu policijske stanice nalazi se i jedan prostor za izdavanje ličnih dokumenata, koji bi trebalo da od naredne sedmice bude u funkciji i na usluzi građanima Istočnog Sarajeva.

„I to je samo dio napora koji smo činili, posebno prošle godine, kada smo uspjeli da u 95 odsto lokacija osposobimo na ovaj ili sličan način sve ove prostore“, istakao je Čađo i dodao da ovo nije jedini zahvat koji je MUP činio u proteklim godinama na ovom prostoru.

On je naveo da u narednom periodu ostaje da se riješi smještaj za odjeljenje saobraćajne policije, te jedinice za podršku, dok će u narednom četverogodišnjem mandatu na listi prioriteta biti i rješavanje pitanja smještaja CJB-a i policijske stanice na Palama.

Obilježena krsna slava policije

Služenjem parastosa poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu i lomljenjem slavskog kolača, policija Srpske je obilježila krsnu slavu Svetog arhangela Mihaila – Aranđelovdan.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo rekao je da je u proteklom otadžbinskom ratu živote izgubilo 765 policajaca, a da je danas u Ministarstvu zaposleno 6 884 lica, od čega je 5 178 policijskih službenika.

Na svečanom prijemu, Čađo je uručio srebreni znak Policije RS predstavnicima opština Istočno Novo Sarajevo, Novi Grad i Prijedor.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske promovisao je pripadnike policije koji su postigli izuzetne rezultate u radu. Njih 11 nagrađeno je novčano, 50 odsto od plate, dok je 17 policajaca dobilo zahvalnice.


Vasić: Što stabilnije Istočno Sarajevo

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da je cilj policije da područje Istočnog Sarajeva bude što stabilnije, a što će može postići poboljšanjem uslova za rad pripadnika policije na ovom prostoru.

Na centralnoj proslavi krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS – Svetog Arhangela Mihaila u Istočnom Sarajevu, Vasić je istakao da se u ovaj grad, zbog blizine, prenosi i kriminal iz federalnog Sarajeva, koji je veliki grad i kao takav ima mnogo kriminala.

„Vodeći računa o svom razvoju, MUP nastoji da bude u službi građana i on, planirajući svoj razvoj i objekte, nastoji da bude tamo gdje je najpotrebnije i gdje će dati najbolje efekte“, naglasio je Vasić nakon otvaranja novih prostorija Policijske stanice Istočno Sarajevo.

Kada se govori o opremanju, kaže direktor Policije RS, tu se ne misli samo na objekte, već i na tehničko opremanje – primjenu raznih informatičkih i drugih tehničkih uređaja, koji pomažu da policija radi brže, jednostavnije i efikasnije, odnosno da ima manje troškove, a bolje rezultate.

„Mi nastojimo da primijenimo sva ona savremena saznanja u borbi protiv kriminala, sve ono što se uspješno koristi u sprečavanju kriminaliteta, kako kroz represivno, tako i preventivno djelovanje, i da građanima, za što manje novca, damo što je moguće bolju bezbjednosnu situaciju“, istakao je Vasić.

Komentarišući jučerašnji napad na krim inspektora Stanice policije u Foči, Vasić je rekao da su se, zajedno sa kolegama iz Foče, u istragu uključili i službenici iz Centra javne bezbjednosti CJB Istočno Sarajevo. On je izrazio nadu da će istraga vrlo brzo dati rezultate.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Zoran Mandić rekao je da su prostorije ove policijske stanice izraz volje i angažovanja lokalne zajednice i resornog ministarstva i najavio da će za sedam dana biti otvoren policijski objekat na Jahorini koji je, takođe, proizvod angažovanja i ulaganja ne samo Ministarstrva, već i kompletne lokalne zajednice.

On je rekao da je CJB Istočno Sarajevo jedini u RS koji nema svoje stalne prostorije, te da se nalazi u prostorijama Vlade Srpske u Palama, dodavši da očekuje rješavanje tog pitanja u naredne dvije godine.

Govoreći o stopi kriminaliteta na području koje pokriva ovaj centar, Mandić je rekao da je ona u opadanju, te da se intenzivno radi na na rasvjetljavanju svih ubistava koja su se desila prethodnih godina.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Y-Mc7WvQQfA}

(www.rsplaneta.com / Srna / RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare