Бунчић: Oсми републички семинар испунио очекивања

0

БИЈЕЉИНА – Републички семинар за наставнике српског језика и књижевности, који је окупио стотињак наставника основних и средњих школа из Републике Српске с циљем стручног усаврашавања, испунио је очекивања и предавача и учесника, оцијенила је предсједник Друштва наставника српског језика и књижевности Република Српске Сузана Бунчић.

Бунчићева је рекла новинарима да је задовољна одзивом учесника на семинар који је данас завршен у Бијељини.

„Највише учесника било је из Бањалуке, Добоја, Зворника, Брчког, Бијељине и околних општина“, рекла је Бунчићева и додала да је на скупу било пет предавача, односно пленарних излагања, те пет радионица о различитим темама.

Она је истакла да су предавачи и учесници задовољни оним што је семинар пружио у смислу стручног усавршавања колега у основним и средњима школама Српске.

Према њеним ријечима, Друштво наставника ће инсистирати да семинар буде обавезан на начин како то организује Друштво у Србији.

„То је прилика да се упознамо о иновацијама, проблемима и свим стварима важним за унапређење наставе, те да и наставници изнесу своја искуства из учионице како бисмо те проблеме ријешили“, истакла је Бунчићева.

Она сматра да и учитеље треба укључити у ове активности јер су и они професори српског језика и књижевности, поготово што се књижевност на часовима разредне наставе мало обрађује.

Бунчићева је рекла да је Друштво наставника српског језика ове године преселило у просторије Педагошког факултета у Бијељини и да је добило статус друштва од изузетног националног значаја.

Инспектор-просвјетни савјетник за вредновање васпитно-образовног рада у Републичком педагошком заводу Силва Добраш рекла је да Завод активно подржава одржавање оваквих семинара с циљем стручног усавршавања наставника српског језика, али и професора разредне наставе.

„Намјера је да сарадња школа, Друштва и Републичког педагошког завода све више јача због препознате улоге Друштва које је на листи друштава од националног интереса“, рекла је Добрашева и додала да је важно да сви који су у наставном процесу имају континуитет у стручном усавршавању.

Она сматра да један семинар годишње можда није довољан, јер сваки наставник има потребу да се у континуитету стручно усавршава.

Према њеним ријечима, оваква квалитетна пленарна предавања и радионице свакако ће унаприједити рад наставника српског језика и књижевности на нивоу Републике Српске.

Дводневни семинар у организацији Друштва наставника српског језика и књижевности Републике Српске одржан је на Педагошком факултету у Бијељини.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare