Buloščić: Ugovoreni poslovi u vrijednosti oko osam miliona KM

0
Buloščić: Ugovoreni poslovi u vrijednosti oko osam miliona KM

SOKOLAC – Preduzeće „Romanijaputevi“ sa Sokoca na početku ove građevinske sezone ima ugovorene poslove vrijednosti oko 8.000.000 KM, ali to neće biti dovoljno za izmirenje svih obaveza, pa će se prijaviti na sve tendere koji budu otvoreni za projekte u njihovoj djelatnosti na području regija koje pokrivaju, kažu u ovom preduzeću.

Tehnički direktor „Romanijaputeva“ Dragan Buloščić rekao je Srni da mogu biti zadovoljni jer su u novu građevinsku sezonu ušli sa, za sada, dva ugovorena posla u Višegradu.

On je naveo da je potpisan ugovor sa predstavnicima opštine Višegrad, vrijedan više od 520.000 KM koji se odnosi na izgradnji obaloutvrde na rijeci Rzav u dužini od 300 metara.

Buloščić je pojasnio da je to nastavak započetog projekta u prethodnom periodu u kome su „Romanijaputevi“ uradili prvu fazu na regulaciji korita rijeke Rzav, a u ovoj drugoj, pripremni radovi su u toku i čeka se uvođenje u posao.

„Ovo je značajan posao za naše preduzeće, jer u Višegradu nastavljamo radove započete u prošloj sezoni koji nisu završeni zbog loših vremenskih uslova, a radićemo i na izgradnji pristupne saobraćajnice i pješačke dionice uz put prema Andrićgradu“, naveo je Buloščić.

Prema Buloščićevim riječima, vrijednost redovnog održavanja puteva ukupne dužine oko 650 kilometara na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije je oko 5.000.000 KM u 2018. godini, što je bitna stavka za prihod „Romanijaputeva“.

On je naglasio da su u „Romanijaputevima“ donijeli plan za ovu građevinsku sezonu, prema kome će prioritet dati poslovima čija je ukupna vrijednost oko 1.050.000 KM, koje iz objektivnih razloga nisu uradili prošle godine.

Buloščić je rekao da je u centru Čajniča planirano asfaltiranje jedne ulice, radiće se i ivičnjaci i potporni zidovi, a biće asfaltiran i kilometar puta prema selu Zaborak.

On je naveo da se došlo do završne faze u izgradnji bazena u Rogatici, gdje će se raditi i sanacija nekoliko ulica.

Tehnički direktor „Romanijaputeva“ naveo je, između ostalog, da će se radovi izvoditi i na području opština Han Pijesak, Rudo i Pale.

Preduzeće „Romanijaputevi“, sa sjedištem na Podromaniji, osnovano je 1992. godine, trenutno zapošljava oko 280 radnika, a bavi se održavanjem, zaštitom, rekonstrukcijom i izgradnjom puteva, eksploatacijom kamena u kamenolomu, prozvodnjom i ugradnjom asfalta, izgradnjom obaloutvrđenja, mostova i tunela i održavanjem puteva u zimskom periodu na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments