Buloščić: Svi putevi prohodni

5
Ilustracija
Ilustracija

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja, rekao je jutros Srni tehnički direktor “Romanijaputeva” Dragan Buloščić.

“Pada obilan snijeg, pa smo stalno na terenu. Očišćen je put prema Jahorini, koji je prioritet. Svi putevi koji su u nadležnosti `Romanijaputeva` su prohodni. Problema tokom noći nije bilo, niti zastoja, s obzirom na to da smo na vrijeme izašli na teren”, naveo je Buloščić.

On je rekao da je mehanizacija na terenu i da je angažovan dovoljan broj mašina na svim putevima, te je na regionalnim raspoređena jedna mašina, a po dvije na magistralnim.

Da ne bi bilo zastoja, Buloščić je apelovao da vozači koriste adekvatnu opremu za vozila.

“Romanijaputevi” su obezbijedili dovoljno posipnog materijala, soli i abrazivnog materijala i spremni su za zimsku sezonu i održavanje svih magistralnih i regionalnih puteva ukupne dužine 620 kilometara u 14 opština Sarajevsko-romanijske i gornjo-drinske regije.

Na području ovih regija je nekoliko planinskih prevoja, Romanija i Trebević, zatim oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića, te na području Han Pijesaka i Čajniča, koji zahtijevaju više aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Putevi su katastrofa, ne čiste ni magistralu kako treba, a kamoli sporednije puteve.

Htjeli ste, gledajte. ,,Domaćini” su baš fino očistili. U subotu je bila katastrofa na magistrali Sarajevo-Pale, od Lapišnice. Po Palama još gore.

putevi su PROHODNI. nigdje ne pise -putevi su DOBRO OCISCENI. 😀

Pahulje se ne hvataju u zraku……ko je uzeo bilo kad lopatu u ruke zna o čemu govorim. Danas putevi perfekcija, kopno, idem 100 km/h…………u toku velikih padavina na put ide samo ko mora!