Buloščić: Prohodni svi putni pravci

0

ISTOČNO SARAJEVO – Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni, rekao je jutros Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ sa Sokoca Dragan Buloščić.

Buloščić je naveo da je mehanizacija na terenu i da se saobraćaj odvija bez zastoja.

„Dovoljan broj mašina učestvuje u čišćenju snijega, koji pomalo pada. Vozila su prisutna na svim dionicama, te se preporučuje oprezna vožnja“, rekao je Buloščić.

On je apelovao da vozači koriste adekvatnu opremu za vozila, da ne bi dolazilo do zastoja.

„Kolonu stvore kamioni koji prelaze preko planinskog prevoja, a nisu adekvatno opremljeni. Oni se zadrže sa policijom, ali i to se brzo riješi“, naglasio je Buloščić.

Prema njegovim riječima, „Romanijaputevi“ su obezbijedili dovoljno posipnog materijala, soli i abrazivnog materijala i spremni su za zimsku sezonu i održavanje svih magistralnih i regionalnih puteva ukupne dužine 620 kilometara u 14 opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Na području Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije na kojima puteve održava ovo preduzeće nalazi se nekoliko planinskih prevoja, Romanija i Trebević, zatim oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića, te na području Han Pijesaka i Čajniča, koji zahtijevaju više aktivnosti, što u „Romanijaputevima“ imaju u vidu prilikom pripreme planova za održavanje u zimskom periodu.

Svi putni pravci na području opštine Sokolac, gdje je palo je 13 centimetara snijega, su prohodni i trenutno nema problema u odvijanju lokalnog saobraćaja, elektro i vodosnabdijevanja potrošača, rekao je Srni stručni saradnik za lokalne puteve u sokolačkoj opštini Milanko Dobrilović.

Dobrilović je istakao da za sada nema dojava sa mjesnih područja za čišćenje lokalnih puteva, a ukoliko bude potrebno mehanizacija za održavanje puteva biće upućena na teren prema prioritetima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare