Bugarska Vlada uložila 30.000 KM u uređenje dječijeg igrališta

0
Bugarska Vlada uložila 30.000 KM u uređenje dječijeg igrališta

FOČA – Dječije igralište u fočanskom naselju Donje Polje, zahvaljujući sredstvima Vlade Bugarske od 30.000 KM, obnovljeno je, uređeno i obogaćeno novim rekvizitima.

Saradnja Foče i Bugarske biće nastavljena i u narednom periodu u oblasti kulture, sporta i obrazovanja, najavljeno je nakon današnje posjete ambasadora Bugarske u BiH Avgustine Cvetkove ovoj opštini.

Cvetkova je rekla da je Vlade Bugarske finansirala projekat uređenja igrališta i da joj je drago što vidi da djeca sada imaju uređen prostor za igru.

Ona je naglasila da će bugarska Vlada podržati infrastrukturne i druge projekte koji donose bolje uslove života građanima u Republici Srpskoj i BiH, te najavila da zajednički projekti sa Fočom tek počinju.

“Ovo je prvi projekat i vrlo je bitan za ostale, a mi ćemo sagledati koji su to još projekti koji se mogu realizovati u Foči i biće još pomoći bugarske Vlade”, obećala je Cvetkova.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će Ambasada Bugarske u iH za nekoliko mjeseci raspisati poziv za nove projekte.

“Nadamo se da ćemo imati šanse da kandidujemo i relizujemo i druge projekte. Uvođenje centralnog grijanja u fočansku biblioteku i pozorište, gradnja novog vrtića i sistem vodozaštite od rijeke Drine samo su neki od mogućih projekata sa kojima Foča može da aplicira kod bugarske Vlade”, naveo je Mašić.

U okviru saradnje koju je Foča uspostavila sa bugarskom opštinom Peštera ovdašnje kulturno-umjetničko društvo rado je viđen gost na bugarskim festivalima. Plod saradnje bila je i izložba radova bugarskih slikara koja je prije par godina gostovala u Foči.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments