Budžetski suficit 134.253 KM

0

ZVORNIK – Skupština opština /SO/ Zvornik usvojila je danas izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, u kojem je iskazan suficit od 134.253 KM.
Budžet opštine Zvornik za ovu godinu iznosi 18.693.000 KM, a u prvoj polovini godine ostvaren je u iznosu 8.559.768 KM, što je 45,79 odsto plana za ovu godinu.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović rekao je da je ovakav rezultat ostvaren zahvaljujući povećanju prihoda od PDV-a u odnosu na ranije godine, kao i većem stepenu naplate neporeskih prihoda s jedne, i kontrolisanog trošenja sredstava, s druge strane.

„Budžet se u ovoj godini relativno dobro ostvaruje i očekujemo da će taj trend biti zadržan do kraja godine. Moram reći da smo akcenat stavili na saniranje štete od prošlogodišnjih poplava i klizišta, dok su kapitalni projekti, koji je trebalo da budu finansirani direktno iz budžetskih sredstava, pomjereni u drugi plan“, istakao je Ivanović.

Odbornici su usvojili i odluku o zamjeni zemljišta u naselju Ulice radi izgradnje pristupnog puta i mosta na rijeci Sapna.

„Postojeći most je `usko grlo` i izaziva velike probleme okolnim mjesnim zajednicama kada je visok vodostaj Sapne. Uz pomoć italijanske Ambasade, opština Zvornik ući će u realizaciju projekta izgradnje novog mosta koji će biti 200 metara uzvodno“, rekao je Ivanović.

On je dodao da opština to ne bi mogla uraditi da nije bilo dobrih ljudi Dalibora Ikonića, Zorana Ikonića i Milana Ikonića koji su opštini poklonili zemlju za izgradnju nove dionice puta, što je omogućilo rješavanje ovog gorućeg problema.

Ovom odlukom rješavaju se imovinsko-pravni odnosi na zemljištu na kojem će biti građen novi pristupni put i most.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare