Budžetski okvir manji za dva odsto

0

MILIĆI – Odbornici Skupštine opštine Milići usvojili su danas budžet za 2014. godinu u iznosu od 4.337.370 KM, koji je za dva odsto manji od ovogodišnjeg.

Budžet su podržali odbornici SNSD-a, SDA, SRS “Doktor Vojislav Šešelj” i jedan nezavisni odbornik, uzdržani su bili odbornici Kluba nezavisnih odbornika, dok su protiv usvajanja prijedloga bili odbornici opozicionih SDS-a i PDP-a.

Komentarišući skupštinsku raspravu u kojoj je opozicija kritikovala prijedlog budžeta, ističući da dokument ne zadovoljava potrebe građana opštine Milići ni u socijalnom, ni u razvojnom smislu, načelnik opštine Živojin Jurošević rekao je novinarima da je budžet planiran u skladu sa realnim stanjem u opštini i Republici Srpskoj.

Na današnjem zasjedanju usvojena je i odluka o utvrđivanju plata funkcionerima opštine, kojom su za oko 20 odsto umanjene plate načelniku opštine i njegovom zamjeniku, te predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine.

Odlukom je predviđeno da osnovna plata načelnika opštine, bez radnog staža, ubuduće iznosi oko 3.100 KM, zamjenika načelnika i predsjednika Skupštine nešto više od 2.000 KM, dok će, po novom načinu obračuna, plata potpredsjednika Skupštine iznositi oko 1.500 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments