Budžet za narednu godinu 8.600.500 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo na današnjoj sjednici usvojila je budžet grada za 2017. godinu u iznosu od 8.600.500 KM, koji je za 700.700 KM manji u odnosu na procjenu izvršenja ovogodišnjeg budžeta.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija istakao je da je ovaj budžet realan i ostvariv i da grad Istočno Sarajevo spada u lokalne zajednice sa najstabilnijim budžetima.

Samardžija je rekao da je budžet sa malim korekcijama usvojen, kao što je predloženo u Nacrtu, samo je za 50.000 KM povećano izdvajanje za sport, a ostalim budžetskim korisnicima sredstva nisu umanjena u odnosu na prethodnu godinu.

On je naglasio da je Skupština grada Istočno Sarajevo danas usvojila i informaciju o sudskim sporovima, koji su u najvećoj mjeri riješeni u korist grada.

Samardžija je ocijenio da se moglo i više učiniti, ali da je u uslovima političke nestabilnosti Skupština grada Istočnog Sarajeva u protekle četiri godine dosta dobro radila, u interesu svih građana.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da je Skupština danas imenovala Upravni odbor Razvojne agencije grada, koja u narednom periodu treba da obezbijedi finansijska sredstva koja nisu samo od prikupljenih poreza, nego da se povećaju i neporeski prihodi.

Lučić je istakao da je Skupština danas za desetak članova porodica ratnih vojnih invalida i poginulih boraca, otpisala kredit koji su od grada dobili po „Projektu dva“ za stambenu gradnju.

„Ovo je četvrti put da pokazujemo želju i volju da pomognemo, jer smo prije šest godina oslobodili ovog zaduženja porodice poginulih boraca, za borce prve i druge kategorije u stanju socijalne potrebe omogućili prolongiranje otplate kredita sa sedam na 15 godina i prije četiri godine jednu grupu ratnih vojnih invalida oslobodili smo tog zaduženja koje su imali prema gradu“, podsjetio je on.

Prema njegovim riječima, grad će i u budućnosti voditi socijalno osjetljivu politiku i pomoći onima koji su najviše doprinijeli u stvaranju Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare